dimarts, 25 de juny de 2013

Ethem Sarısülük


Ahir el fiscal va deixar en llibertat al policia que va matar d'un tret a un dels protestants, Ethem Sarısülük, al·legant defensa pròpia. Després de molts dies d'espera doncs la policia turca endarreria l’entrega de proves al fiscal, després que el vídeo en que es veu com el policia dispara a menys de 5 metres a Ethem al cap fos publicat a la xarxa ( el podeu veure en aquest bloc a l'entrada publicada el 12 de juny "Estat d'excepció encobert") i després que la policia obstruís el funeral d'Ethem a Ankara detenint unes 25 persones, ara el policia ha estat posat en llibertat.

Aquí no es tracta d'acatar ordres, no es tracta d'un cartutx de gas que acaba estavellant-se al cap d'un dels manifestants sinó d'un policia, que en un moment de pànic, no dubta a treure la pistola, donar tres trets (en teoria a l'aire) sent l'últim el que va acabar al cap de n’Ethem que es trobava a prop del policia, a solament uns pocs metres. No són danys col·laterals. Més que la decisió del fiscal, la gravetat de la situació ens ve perque el govern no ha donat el condol a la família, és més, s'intenta dignificar la imatge de la policia costi el que costi, una policia que porta ja dues setmanes ocupant parcs. Una policia que està instal·lada al Parc Gezi, a Taksim i a Güven Park (Ankara) dificultant el pas de vianants, simples ciutadans que van al seu treball. Una policia a la qual l'alcalde de Ankara felicita en un cartell penjat per on passen cada dia milers de persones amb l’objectiu que es tingui clar que hi ha uns "terroristes" i un cos de seguretat que 'està protegint a la societat'. Una policia sobre la qual Erdoğan va dir "està fent història, són uns herois".

¿Fins a quin punt es pot menysprear la vida d'una persona?
Avui manifestacions a gairebé totes les ciutats convocades entre les 19:00 i 20:30.
Adana, Ankara, Antalya, Ayvalık, Bursa, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin.
I em temo que avui també hi haurà càrregues de gas i més ferits.La gent ja va sortir ahir al vespre a protestar per la sentència. La fotografia és de Kadıköy, Istanbul.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada